RSS

BeoKizomba 5th anniversary

14 May

Subota 18.5. od 22h @ KC Nea Pangea

Najava “BeoKizombe” :

“Pre tacno 5 godina Jasna Kovacevic, nasa instruktorka, vratila se sa svog uzbudljivog putovanja iz Portugala, i vratila se sa novim iskustvima, ali i sa znanjem o jednom tada sasvim novom i na nasim prostorima nepoznatom plesu. Ljubav prema ovom plesu je htela da prosiri i u Srbiji, stoga je osnovala Beokizombu, organizaciju zaljubljenika u kizombu i druge srodne plesove poreklom iz Angole.

Od 2008 kroz Beokizombu su prosle generacije plesaca koji su se laganim tempom upoznavali sa kizombom, sembom i kudurom. Polako su upoznavali i kulturu Angole i sticali nove prijatelje iz Angole koji su im ucenje plesova i mnogo olaksali. Usledila su nova druzenja, novi prijatelji, i nova, uzbudljiva vikend putovanja u razne gradove Evrope. Provodeci dosta vremena zajedno postali smo zaista jedni drugima druga porodica i uprkos tome sto se zbog poslova i drugih obaveza teze nalazi vreme za ples, ipak Beokizomba porodica je i posle 5 divnih godina i dalje tu, nastavlja da raste i da siri svoju strast prema romanticnoj i senzualnoj kizombi, veseloj sembi i brzim i otkacenim pokretima afro housa i kudura.

Zelimo da nasu 5.godisnjicu provedemo sa svima vama, sa onima koji su nam godinama omogucavali da nastavimo uprkos teskocama, sa starijim clanovima, koji su sa nama i pokrenuli kizombu, sa novim clanovima, sa onima koji jos nisu usli u ove vode, i sa svim dragim prijateljima i poznanicima.
Svi ste dobrodosli! Bice nam cast da vas ugostimo i da sa vama provedemo jos neke divne trenutke uzivajuci u ovim plesovima

–Domacin nam je Kulturni centar Nea Pangea, Crnogorska 8, od 22h

Dj Labirinto (Angola) ce pustati hitove koji su se slusali u Srbiji od samih pocetaka kizombe, muzika uz koju necete pozeleti da sednete 🙂

Ocekujemo vas :)”

 
Leave a comment

Posted by on May 14, 2013 in Events

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: